MIDSOMMAR!

Firade tidernas bästa midsommar i fredags, tro det eller ej men varenda liten människa offrade sig ända ut till Ramnäs, hade jag vart i deras sits hade jag helt klart sagt att det var mer än värt det! Dagen och kvällen var lyckad från start till slut och innehöll allt som en midsommarafton ska innehålla. Plocka blommar, göra krans, dricka nubbe, äta jordgubbar, dansa kring en midsommarstång, nakenbada mitt i natten, skratta, sjunga, skåla och så vidare. Kan efter denna kväll ännu en gång sätta mitt liv på att jag helt klart har världens bästa vänner. Alla roligheter varade fram till klockan tre på natten ungefär, fick en timmes "sömn" och sen var jag dum och åkte till jobbet, då  var det inte lika roligt längre. Kommer aldrig mer jobba halvbakis och utan sömn. Tror mitt ackord låg på minusskalan den dagen och jag dunkade huvudet i bordet under lunchen, men det var så jävla värt det!!! Räkan sa något om att "leva livet" nu. Hihi.

KAFFE COFFEE KAHVI

Firar min egentliga ledighet med att åka och jobba. Pappa är hemma och imorse väckte jag honom när jag satte på kaffebryggarn (jag vet att det är det enda han vaknar av). Han sa något i stil med att "det finns inget bättre att vakna till". Jag känner ingen som missbrukar kaffe lika mycket som han gör.

PIECE OF MY HEART


Absolut den bästa låten just nu!

DÄR INGET ÄR SIG LIKT, FAST ALLT ÄR LIKADANT


Och där var min mindre än typ tjugo timmar långa helg över, för alla vet ju att det är en ny dag efter klockan 00:00. Har trots bakfylla ändå gjort lite vettiga saker idag. Har bland annat tagit en promenad med räkan. Vi delade med oss av alla dirty details från gårdagen, eller okej, sjuka detaljer. Det är ganska kul att man har så mycket att berätta, trots att man var på samma ställe. Vår promenad slutade i alla fall med att vi tog bilen hem till Räkan, satte oss sedan där och åt chips och godis, det är så man promenerar! Nu hade jag tänkt gå och sova och inviga min nya tempurkudde. Den ska leda bort värme och vara jäkligt bra. För vem orkar egentligen vända på kudden mitt i natten när den blivit för varm? Nu slipper jag det problemet, sweet.

04:30

Drog ännu en gång på mig finkostymen (observera såsfläcken på pjucksen) och stack sedan till restaurangen för att jobba lite, måste erkänna att det absolut är det roligaste jobb jag någonsin haft! Serverade alla hungriga lagerarbetare på "mitt" skift lite krubb. Den bästa kommentaren jag fick var "Jag kände knappt igen dig utan smurfdräkten", vilket menas med frysoverallen. Nu är jag hemma för att sova, imorgon plinkar väckarklockan till klockan 04,30 och sen är det dags för ytterligare ett pass på golvet. Får hoppas på att helgkänslan kommer någon gång under morgondagen.

28 MINUS

Idag har jag arbetat i 28 minusgrader i kanske världens bästa frys! Man kände sig jättevälkommen och det var som att komma till ett trevligt litet vinterland, typ narina känsla, där samhället fungerar precis som det ska och alla är trevliga och glada. Det roliga var att alla åkte runt med antingen en rånarluva eller en fet mössa, alla såg i alla fall ut som tomtar med enorma overaller och det enda man egentligen såg av människorna var ögonen och då hänger det ändå cirka tio kilo frost på ögonfransarna. Nu funderar jag seriöst på om jag ska bygga mig en liten igloo där inne, så kan jag stanna där för alltid (ungefär så mysig stämning var det). Pepp på morgondagen!

JAG FÖLL FÖR NÅN PÅ EN FEST NÅNSTANS


Jag har klarat mig igenom en hel arbetsvecka utan min fadder, trots att Johan skrämde upp mig med att "du kommer göra alla fel som går att göra". Men icke! Småtabbar har man naturligtvis råkat ut för men inget värre än så, peppar peppar! Trots att det nästan känns som ett mildare träningspass på 8,5h så går dagarna hur fort som helst. Jag har börjat stämlpa ackord och blivit det som vi på restaurangen länge gått och pratat om, jag har blivit en av dom, sen vet jag inte hur illa det är egentligen. Efter arbetsdagens slut i fredags åkte jag hem till syrran och duschade och drog sedan direkt till restaurangen och jobbade fram till klockan nio på kvällen, varpå jag en timmare senare knäppte den första och efter två stycken var jag nästan full, det kan dock bero på att jag snittat tre timmars sömn per natt dena vecka, ätit dåligt och tränat. Men kul var det, jag och Jenny hamnade på en buss med en jävla massa fulla studenter och det var inte alls mysigt. Men sen blev det sjökrogen, slut på ett krig som pågått allt för länge och vi avslutade kvällen med att gå hem klockan fyra på natten och sedan sova cirka fyra timmar för att sedan börja en ny dag. Den nya dagen blev grillkväll hemma hos mig, trevligt.

HUNDRATUSEN RÖSTER SKRIKER EFTER NÅGOT MER

Trots att jag har haft en jättefin helg måste jag erkänna att jag fäller en tår (eller två) över att jag ännu en gång missat kära Berggren live. Idag har jag spenderat väldigt många timmar  i solen, vilket gör att jag just nu känner jag mig som en kyckling som har legat inne alldeles för länge i ungnen på cirka 200 grader. Kanske var det inte sådär jättesmart att börja min bränna med att använda kokosljoa?

EN SEKUND I SVERIGE

Vandrade nyss genom Ramnäs, trots att klockan är fyra på morgonen och trots att det hunnit blivit ljust igen. Men det är väl ungefär då man inser att det verkligen verkligen är sommar igen. Har jag sagt att jag gillar sommaren? Speciellt sommarnätter.

INTE SKYLDIG NÅN NÅT

Jag har haft en mycket fin kväll! Det började med att Johan skickade ett sms och frågade om jag ville ut och cykla en liten sväng. Vi busade och gjorde sånt som gjorde att det kändes som att vi var femton bast igen, tro det eller ej, men det var faktiskt Johan som var mest busig denna gång och det var han som peppade mig till det. Det hela slutade i alla fall med att vi tog "någon öl" med några andra här i Ramnäs och det slog mig att byn faktiskt är jävligt grym. Jag och Johan beslutade även att det är sommar nu och att vi ska vara spontana hela sommaren. Allt kommer bli jättefint!

RSS 2.0